Adelina Sora

Adelina Sora

Relational difficulties

Licensed and verified specialist

We can talk about

Your wellbeing goals, challenges, problems, symptoms, disorders or conditions or how to be feel better. My main specialization is:

Relational difficulties

I can also help you with

Anxiety

Abuses

Panic attacks

Bullying

Burnout

School and Vocational Counseling

Addictions

Depression

Relational difficulties

Sexual disorders

Divorce

Mourning

Phobias

Harassment

LGBT

Motivation

Clinical psychology

Sports Psychology

Relaxation

Stress

Couple therapy

Trauma

Bipolar disorder

Post-traumatic stress disorder

Obsessive-compulsive disorder

Eating disorders

Personality disorders

Psychological disorders

Domestic violence

Psychological disorders associated with somatic diseases

Psychological disorders associated with oncological diseases


I can speak to you in:

Romanian
English

About me

Drumul meu spre a deveni psihoterapeut nu a fost deloc unul liniar, așa cum mi-am imaginat în adolescență atunci când m-am gândit pentru prima oară la această profesie. Deși am ales ușor formarea în Abordarea Centrată pe Persoană, după ce în anul 3 de facultate am citit ”A deveni o persoană” de Carl Rogers și am simțit că mi s-ar potrivi această ramură a psihoterapiei, ceva din mine m-a făcut să nu mă îndrept spre rolul de terapeut de îndată ce am terminat formarea. Mă simțeam prea tânără și nesigură pentru a-mi asuma responsabilitatea de a ghida pe altcineva în procesul său de creștere, respectiv schimbare, atât timp cât eu încă nu mă cunoșteam pe mine îndeajuns de bine.

Așa că mi-am continuat propriul proces de dezvoltare și, timp de 13 ani, am construit o carieră în organizații & corporații, având întotdeauna ca principal obiectiv să ofer sprijin celui de lângă mine pentru a progresa și a depăși împreună momentele dificile. Cred în potențialul înnăscut de creștere al omului, de aceea în interacțiunile mele de 1 la 1, în grupuri, în training-uri sau în echipele pe care le-am condus, am adus conștient și fără ezitare, principiile umaniste ale empatiei, autenticității și acceptării pozitiv necondiționate, încurajându-i și pe ceilalți să le practice.
În absența acestor 3 condiții de bază, este imposibilă crearea unui spațiu de siguranță pentru dezvoltare, în care celălalt să se poată simți înțeles, ascultat, fără a fi judecat sau a i se oferi sfaturi. Astfel că, din nevoia de a mă întoarce la ”rădăcini”, la ce mă mișcă și la ce m-a adus inițial în contact cu valorile umaniste, mai precis dorința de a încuraja creșterea oricum arată ea, am ales să ofer susținere oamenilor altfel.
Ca psihoterapeut rolul meu este să ascult, să înțeleg și să te ajut în a-ți descoperi resursele interioare pentru a putea face față diferitelor situații din viața ta ce pot afecta relația cu sine, precum și relațiile cu familia, prietenii, de cuplu sau profesionale. Vom explora împreună cum arată lumea ta interioară și în ce fel ceea ce simți intră în conflict cu condiționările lumii exterioare.
Începerea unui proces terapeutic este probabil unul dintre cei mai dificili pași de făcut în dezvoltarea noastră, pentru că este nevoie de foarte mult curaj pentru a accepta că avem nevoie de o schimbare. De aceea, îmi doresc să creez un cadru în care să te simți confortabil și în siguranță pentru a intra în contact cu tine însuți și a înțelege mai bine tiparele în care funcționezi.
Te invit să găsim împreună un spațiu pentru a integra cu blândețe și răbdare experiențele care te-au format.


Education

Facultatea de Psihologie și Științele Educației

Studii de Licență Universitatea din București

2007 - 2010

Curs de formare continuă in Psihoterapia Centrată pe Persoană

Asociația Română de Psihoterapie Centrată pe Persoană

2010 - 2014

View 2 more


Licenses

Psihoterpeut sub supervizare

2019 -


Memberships

Asociația Română de Psihoterapie Centrată pe Persoană

2014

Content

Discover the latest articles written by this specialist. They can help you delve into specific topics and guide you in choosing a suitable specialist for your needs.

Sorry, this specialist doesn’t have any content available yet
Sorry, this specialist doesn’t have any content available yet

Would you like to discover other specialists?

We've prepared a list of similar specialists to help you find what suits your needs.

Would you like to discover other specialists?

Ready to get started?

Access your Hilio account and start your journey.