Emanuel Stanculescu

Emanuel Stanculescu

Eating Disorders

Licensed and verified specialist

We can talk about

Healthy lifestyle, the right diet for you, how to lose weight or gain weight in a healthy way, what to eat if you suffer from a metabolic disease or mindfulness in food. My main specialization is:

Eating Disorders

I can also help you with

Lose Weight

Personal training

Healthy diets

Weight gain


I can speak to you in:

Romanian
Testimonials( 1 )

Ela Iliesi - Visan

Un psiho-nutritionist excelent!

About me

Emanuel-Emo Stănculescu


Psiholog, Nutrționist, Formator și
Consilier Dezvoltare Personală

     Născut (04.05.1976) și crescut în inima Bucureștiului, lângă Gara de Nord, într-un cartier super-ofertant, plin de aventuri, mister, obscuritate și fantezii. Primele experiențe legate de mintea umană ca “obiect de observație” - la 10 ani., inspirat fiind de mama mea, Dr. Mariana Săvulescu, pe vremea aceea, directorul unui cunoscut spital de psihiatrie din România, psihoterapeută de sorginte Jungiană, premiată de Președintele țării, cu Ordinul „Meritul Sanitar în Grad de Cavaler". Am fost, așadar, în contact cu universul magic al manifestărilor crude, dure, câteodată necenzurate, dar și pline de fragilitate și inocență ale psihicului uman, încă din fragedă copilărie.

Educație și Calificări

Universitatea de  de Artă, Licență în Arta actorului

Facultatea de Psihologie, Studii de Licență și Program de Master în psihologie, Formare în Terapii Cognitiv -Comportamentale

Specializare Nutriție

Specializări în NLP (Nivel Practitioner), Coaching și Hipnoză Eriksoniană

Specializări ca Formator, Consilier dezvoltare personală, Nutriție, Instructor Fitness

Specializare în Managementul Serviciilor sociale

Experiență Profesională

     După absolvirea facultății de artă, am adus teatrul ca terapie experiențială, în spitalul de psihiatrie, vezi "Experiment Gura Ocniței. 2002" – un spectacol școală, realizat cu pacienți ai Centrului de Recuperare și Reabilitare – Gura Ocniței, proiect de Terapie prin teatru, ce s-a întins pe o perioadă de 1 an de zile, cu repetiții aproape zilnice, cu nenumărate sesiuni de analiză și feedback cross-profesional. Au fost descoperite și dezvoltate perspective variate și deosebit de valoroase în abordarea anxietății generalizate, depresiilor severe, atacurilor de panică, burnout-ului, sau tulburărilor de percepție specifice schizofreniei.

      În 2010, observând provocările extrem de greu de depășit, ale persoanelor cu dezechilibru psihic, dar și ale familiilor acestora, am pus bazele unuia dintre primele centre private din România, pentru găzduire și îngrijire specializate, dedicat persoanelor cu dezechilibre sufletești. De atunci, alături de o întreagă echipă de specialiști, am fost în slujba acestor persoane, oferind îngrijire, ameliorare și optimizare psihologică. 
     În prezent, beneficiarii noștri au acces la tratamente, terapii și programe de recuperare care sunt extrem de dificil de obținut în alte contexte: terapii și consiliere individuale sau de grup, terapie ocupațională, art – terapie și programe pentru dezvoltarea abilităților sociale și pentru viață independentă.

     În prezent, îmi împart timpul între rolul de psiholog și manager de servicii sociale în centrele pe care le-am fondat, pe de-o parte și, sesiunile online sau în cabinet, pe de altă parte.
      Misiunea mea? Să ajut oamenii să găsească armonia în viețile lor și să îi încurajez să nu aștepte o viață mai bună, ci să o construiască activ. Cum fac asta?

Abordarea Terapeutică

     Consider că munca de explorare și instruire a unui psiholog, nu se încheie niciodată. De asemenea, anii petrecuți ca specialist în instituțiile speciale de îngrijire, mi-au demonstrat, o dată în plus, că pe acest tărâm, al psihismului uman, nu există două persoane care suferă identic. De aceea, atât la cabinetul din Centrul social, cât și în sesiunile on-line, pun la dispoziția clientului toate cunoștințele dobândite în anii de experiență. 
     Tehnicile și procesele terapeutice se adresează atât situaților a căror rezolvare poate fi proiectată pe perioade mai scurte de timp,  cât și aspectelor profunde ale vieții umane. Paleta tehnicilor abordate își poate trage seva din Terapiile Cognitiv-Comportamentale, din tehnicile specifice coachingului și NLP-ului, din perspectivele Analizei Tranzacționale, din gândirea psiho-dinamică, sau din art-terapie.

Declarație Personală

   Fiecare dialog cu clienții mei este o provocare, o sursă de inspirație și o oportunitate de învățare reciprocă. Împreună, privim la scena vieții și, uneori, reconstruim întregul teatru.
   Sunt aici pentru a vă oferi un umăr pe care să plângeți, dar și multe "brațe de ajutor".

   Nu pot încheia fără aceste gânduri, aparținând psihiatrului și psihologului elvețian Carl Gustav Jung:

“Nu putem schimba nicio parte, oricât de mică din interiorul nostru, fără a o accepta. 
 Auto-condamnarea nu eliberează, nu vindecă, ci oprește orice evoluție.”


Education

Facultatea de Psihologie, UTM Bucuresti

2018 - 2021

Studii universitare de masterat PSIHOTERAPII COGNITIV - COMPORTAMENTALE

2015 - 2017

View 7 more


Memberships

Federația Română de Dans Sportiv

2020

Content

Discover the latest articles written by this specialist. They can help you delve into specific topics and guide you in choosing a suitable specialist for your needs.

Sorry, this specialist doesn’t have any content available yet
Sorry, this specialist doesn’t have any content available yet

Would you like to discover other specialists?

We've prepared a list of similar specialists to help you find what suits your needs.

Would you like to discover other specialists?

Ready to get started?

Access your Hilio account and start your journey.