Psihoterapie de cuplu

Vorbește cu un terapeut despre ce simți

Tablet Placeholder

Ce este terapia de cuplu?

Psihoterapia de cuplu, cunoscută și sub numele de terapie de cuplu sau consiliere de cuplu este o formă a psihoterapiei în cadrul căreia un terapeut de cuplu îi ajută pe cei doi parteneri implicați în relație să își rezolve, într-un mod sănătos, problemele de orice natură care pot apărea în cuplu și să își îmbunătățească relația.

Când este necesară terapia de cuplu?

În orice relație există momente frumoase, în care simți că ești fericit/ă și împlinit/ă, dar și clipe în care apar conflicte pe care nu le poți gestiona, în care partenerul sau partenera se îndepărtează și este firesc să te simți frustrat sau furios.

Dacă situațiile conflictuale nu sunt recurente și problemele se rezolvă prin comunicare, unele persoane reușesc să rezolve singure aceste neplăceri, însă, de multe ori, ajutorul unui terapeut de cuplu îți poate salva relația.

Cei mai mulți terapeuți de cuplu sunt de părere că momentul ideal de a merge la terapie de cuplu nu este atunci când aceasta a rămas ultima metodă de a-ți salva relația sau căsnicia, ci în momentele în care ești fericit. Din păcate, însă, rareori se întâmplă acest lucru.

Semnele că relația voastră are nevoie de ajutorul unui terapeut de cuplu sunt următoarele:

I'm an image

Infidelitatea

Cearta în cuplu, care devine din ce în ce mai frecventă

Comunicarea deficitară

Problemele de încredere

Distanțarea emoțională și fizică

Lipsa intimității și a iubirii

Problemele financiare

Violența domestică

Concentrarea atenției partenerului sau a partenerei tale doar către copil

Cum decurge o ședință de terapie de cuplu cu un psihoterapeut?

În primul rând, este important să pleci la drum cu ideea că nu tu sau partenerul/partenera reprezintă o problemă, ci că aveți de lucrat la și de îmbunătățit relația dintre voi.

Apoi, rolul unui terapeut de cuplu este acela de a vă ajuta să comunicați sănătos, să înțelegeți mai bine nevoile celuilalt, să învățați să cereți ceea ce vă doriți, fără a-i face reproșuri celuilalt și să aplicați metode eficiente de rezolvare a conflictelor.

De asemenea, scopul terapiei de cuplu este și acela de a dezvolta abilități relaționale sănătoase, care să nu îl rănească pe celălalt.

Terapeutul de cuplu va face acest lucru prin intermediul întrebărilor pe care vi le va adresa și prin intermediul diferitelor tipuri de terapie pe care acesta le va aplica, în funcție de nevoile voastre specifice și de cât de avansate sunt problemele pe care le experimentați.

Totodată, veți fixa, încă de la început, obiectivele pe care vreți să le atingeți, iar de-a lungul întâlnirilor, tot ce veți lucra în timpul procesului terapeutic se va concentra în această direcție.

Care sunt beneficiile terapiei de cuplu?

În România, mersul la terapie de cuplu încă este stigmatizat și privit ca fiind o slăbiciune. Realitatea nu este deloc aceasta, ci dimpotrivă: decizia de a apela la ajutorul unui psiholog de cuplu este o dovadă de maturitate și de asumare.

I'm an image

Terapia de cuplu te ajută să:

Recâștigi încrederea în relația de cuplu și în partener/ă

Reconstruiești o relație sănătoasă de cuplu

Înveți cum să comunici asertiv

Îl înțelegi mai bine pe celălalt

Înveți cum să gestionezi conflictele

Consolidezi relația

Renunți la comportamentele disfuncționale, care duc la izbucnirea conflictelor și la apariția problemelor de comunicare

Te simți mai sigur în cadrul relației

Cum îți alegi terapeutul de cuplu pe Hilio?

La Hilio, poți să faci atât terapie online, cât și offline, la cabinetul terapeutului.

Ești la doar câteva click-uri distanță de terapeutul tău.

Iată ce pași ai de urmat:

1

Filtrează terapeuții, în funcție de nevoile tale, din secțiunea Caută specialiști, alegând domeniul Psihoterapie și specialitatea Terapie de cuplu

2

Citește recenziile și testimonialele utilizatorilor pentru a alege psihologul sau psihoterapeutul potrivit pentru tine

3

Alege data și ora din calendarul specialistului

4

Selectează modalitatea de a susține ședința: online - direct pe Hilio, cu ajutorul soluției noastre integrate video și audio - sau la cabinetul terapeutului

5

Finalizează rezervarea

În contul tău, ai posibilitatea de a-ți seta remindere cu privire la data și ora ședinței, din Profilul meu, secțiunea Setări. Vei fi anunțat prin SMS sau prin email, în funcție de preferințele tale.

Vei găsi rezervarea ședinței în contul tău, iar butonul Accesează va fi disponibil cu 5 minute înainte de începerea ședinței.

Ai nevoie de ajutor? Scrie-ne la [email protected] și îți răspundem rapid! ;)

De ce să faci terapie de cuplu prin Hilio?

I'm an image

Toți psihologii și psihoterapeuții de pe Hilio sunt acreditați și verificați

I'm an image

Beneficiezi de până la 75% discount la prima ședință

I'm an image

Ai acces la recenzii lăsate de clienți

I'm an image

Îți poți alege un psiholog potrivit pentru tine

I'm an image

Dacă nu ești mulțumit de ședința de terapie, îți dăm banii înapoi

Voucherele Hilio

La Hilio, te poți bucura de mai mult, plătind mai puțin. Află mai multe despre cum poți folosi voucherele noastre pentru a beneficia de servicii de terapie de cuplu!

Tablet Placeholder

Află părerea oamenilor din comunitatea Hilio!

Horia Ungurean

"Recomandăm cu încredere întâlnirile și discuțiile cu Horia. Este o persoană extrem de răbdătoare care te provoacă mereu să te redescoperi și te ajută să fii conștient că poți fi mai bun! Cu o imparțialitate convingătoare, Horia a reușit să ne arate lucruri la care nu mai eram de mult timp atenți și să înțelegem că viața este prea scurtă pentru a o trăi în compromisuri, chiar și după 10 ani de relație.
Un restart antrenant spre un viitor cât mai bun! Florin & Codruta "

Codruta A